Kultur

Har du nogensinde følt dig bevæget af et maleri, et stykke musik, en leg, et digt, eller en dans?
Når vi udsættes for raffinerede kreative udtryk udvider det vores horisont og åbner vores hjerter for noget mere abstrakt i os selv. Noget der giver en uforklarlig genlyd i os og tager os med på eventyr.

Kultur er en dynamisk og levende proces, der blomstrer som følge af sociale, kunstneriske, videnskabelige, intellektuelle og åndelige bidrag.

Ny Akropolis søger at skabe en kultur, der er livsbekræftende, vækkende, transformerende, værdifuld og berigende ved at fremme universelle værdier i kulturen som f.eks. harmoni, ynde, kærlighed og mange flere. Værdier der kan forstås, opleves og tilgås af alle.

En vigtig rolle i samfundet
Kultur bør spille en social, moralsk, filosofisk og åndelig rolle i vores samfund og i vores verden. Kultur er med til at kaste lys på mange nutidige problemstillinger og konflikter. Det giver os viden og evnen til at tænke globalt og træffe informerede, adaptive og kloge beslutninger. Vi har en arv på over 10.000 år af menneskets historie og erfaring, som vi kan drage fordel af ved at tilpasse den og give den nyt liv.

Kultur nærer hjertet
Når vi berører verdens forskelligartede kulturer og civilisationer kan det have betydelige fordele i form af berigende viden om verden og dens kulturelle former, øget bevidsthed om mangfoldighed samt øget empati.

Mange af vores kulturelle aktiviteter leveres af frivillige, der søger at udtrykke noget autentisk fra deres hjerter. Disse erfaringer er givende, idet de nærer sjælen og hjælper med af løsne spændinger i hverdagen. Kultur bringer nydelse for både kunstneren og publikum, gennem interaktionen af kreativitet og fantasi. Alle nyder godt af denne generøse indsats.

Kulturelle aktiviteter
Vi udforsker mange kunst former, håndværk og traditioner. Vi besøger museer og udstillinger og steder af kulturel og historisk interesse. Vi stræber efter at bringe mennesker i tættere kontakt med sig selv, hinanden og naturen.